(048)771-13-18, (048)771-13-15

(048)771-13-18, (048)771-13-15

grekovka@gmail.сom

grekovka@gmail.сom

Книги – кораблі думки, що мандрують хвилями часу

У бібліотеці Одеського художнього фахового коледжу ім. М.Б. Грекова студенти першого курсу провели літературну вікторину: «Книги – кораблі думки, які мандрують хвилями часу».

Робота бібліотеки зі студентами починається з першокурсників, бо від уміння працювати з джерелами залежить не лише процес навчання, а й подальша професійна та творча діяльність.

Щоб зацікавити учнів у бібліотеці проводять різноманітні заходи. Як розповіла завідувачка бібліотеки Тетяна Іванова, тут організовують виставки, проводять тематичні екскурсії, які доступно роз’яснюють першокурсникам про роботу бібліотеки, а також розвивають у них навички вивчення джерел і популяризують читання.

За словами однієї з організаторок, студентки Анна Храмченко, книжка живе поруч із людиною все життя. Коли читаєш книгу, занурюєшся в її глибину, то розумієш, скільки всього вона може в собі вмістити. Книга не тільки будить уяву, а й кличе до дії.

Студентка Ксенія Камнєва вважає, що чим більше вона читає, тим краще починає розуміти навколишній світ. На її погляд, книжку можна порівняти лише з морською глибиною, таємничою, що захоплююче вабить відкриттями.

Викладач української мови та літератури коледжу Анна Погорела наголосила, що дивовижно розуміти, що до тебе цей твір читали тисячі й тисячі людей. Здається, вгадуєш їхні думки, живеш їхніми почуттями, і це лише допомагає глибше зрозуміти авторський задум. Так, книжкова морська глибина дарує людям дорогоцінні перли.

У бібліотеці Одеського художнього фахового коледжу ім. М.Б. Грекова зібрана унікальна колекція книг рідкісних видань, альбомів, журналів, атласів. Отже, ніякі  сучасні гаджети не можуть замінити людині щасливих годин спілкування із книгою.

 Книги – кораблі думки, що мандрують хвилями часу // ТРК «Град». – 2024. – 1 квітня. – Режим доступу : https://grad.ua/news/99233-knigi-korabli-dumki-scho-mandrujut-hviljami-chasu.html

Add a Comment

Your email address will not be published.