(048)771-13-18, (048)771-13-15

(048)771-13-18, (048)771-13-15

grekovka@gmail.сom

grekovka@gmail.сom

«Розуміння політики, як інструмент протидії втягуванню молоді у протиправну діяльність»

«Розуміння політики, як інструмент протидії втягуванню молоді у протиправну діяльність»

7 жовтня 2024 року, під час повітряної тривоги, у спеціально облаштованому укритті ОХФК імені М.Б. Грекова вперше відбулася лекція Михайла Шабанова, кандидата політичних наук, доцента кафедри політології ОНУ імені І.І. Мечникова, автора наукових статей та посібників, учасника ефірів і суспільно-політичних ток-шоу на регіональних ЗМІ, дискусійних круглих столів та публічних обговорень з актуальних політичних питань.

Під час лекції обговорили слідуючі питання:

● Що таке політичний процес у період воєнного стану?

● Як запобігти ворожому політичному впливу?

● Як виробити правила власної протидії фейкам?

● Чи може ідеологія стати причиною протиправної діяльності?

● Субкультури та протиправна діяльність?

Захід був проведений з метою попередження та недопущення втягування молоді, у тому числі неповнолітніх осіб, у протиправну діяльність, що шкодить національним інтересам та державній безпеці України. Останнім часом спостерігається значне збільшення негативної тенденції втягування молоді, у тому числі неповнолітніх осіб, з різних регіонів України до розповсюдження листівок антиукраїнського змісту та вчинення протиправних дій, зокрема підривної діяльності, з використанням анонімних Інтернет-акаунтів або тематичних форумів із працевлаштування з пропозиціями виконати роботу за матеріальну винагороду.

У своїй лекції, Михайло Олександрович, закликав молодь бути критичними, прискіпливими, завжди перевіряти інформацію і дуже уважно слідкувати за політичними процесами в Україні, наголошуючи, що «Держава − це ми! Ми – це Держава».

Дякуємо політологу Михайлу Шабанову за змістовну, і на сьогоднішній день, дуже актуальну лекцію, а також викладачам, кураторам – Валентину Лапшину, Олександрі Бондарчук, Євгенії Ніколаєвій за активну участь.

Окрема подяка викладачу спеціальних дисциплін відділення «Художнє декорування середовища» – Марії Кириленко, яка розповіла лектору цікаві факти з історії керамічного відділення ОХФК імені М.Б. Грекова.

Add a Comment

Your email address will not be published.